Remontti-ilmoitus / Muutostyöilmoitus

Teksti lainattu: https://www.isannointiliitto.fi/artikkeli-2/osakas-nain-ilmoitat-remontista-oikein/

Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan on ilmoitettava taloyhtiölle kirjallisesti remontista aina, kun remontti voi vaikuttaa taloyhtiön vastuulla oleviin talon rakenteisiin tai naapuriasuntoihin. Nyrkkisääntönä on, että liki kaikista asunnossa tehtävistä muutoksista pitää ilmoittaa. Tavoitteena on turvata sekä remontintekijän että muiden osakkaiden oikeudet.

Mitä sinä hyödyt sähköisestä remontti-ilmoituksesta.

Sähköisen remontti-ilmoituksen hyödyt voi kiteyttää kolmeen kohtaan:

Ilmoita aina näistä remonteista

 • parketin asennus muovimaton tilalle
 • wc:n, kylpyhuoneen ja saunan remontointi, rakentaminen tai poistaminen
 • keittiön allaskaappien vaihtaminen
 • pesukoneen tai astianpesukoneen asentaminen, jos koneen vesi- ja viemäriletkulle tai sähköjohdolle ei ole liitäntävalmiutta
 • hanan tai wc-istuimen vaihto
 • hanan irrottaminen, veden katkaisemista edellyttävät työt
 • kiinteiden sähköjohtojen asentaminen ja poistaminen
 • viemäri-, käyttövesi-, sähkö-, lämmitys- tai ilmanvaihtojärjestelmiin liittyvien laitteiden asentaminen, muuttaminen tai poistaminen (lämmitysjärjestelmään kuuluva lämmityspatteri tai lattialämmitys, integroitu liesi, liesikupu tai ilmanvaihtoon kytketty liesituuletin, lämminvesivaraaja)
 • parvekkeen lattian pinnoitteen vaihtaminen (saattaa vaikuttaa vesieristykseen)
 • muutokset kantaviin väliseiniin
 • muutokset ulko-oviin (esimerkiksi ovisilmän tai turvalukon asentaminen)
 • kevyiden väliseinien purkaminen, siirtäminen tai uusien rakentaminen, jos seinien sisällä kulkee sähkö- yms. johtoja

Muiden remonttien kohdalla tarkasta ilmoitusvelvollisuus isännöintitoimistolta tai taloyhtiösi hallitukselta.

Remontista ilmoitetaan isännöintitoimistoon, jos hallitus on sopinut näin heidän kanssa. Ilmoita remontista hyvissä ajoin. Remontti-ilmoituksen kohtuullinen käsittelyaika on enintään kuukausi, loma-aikoina enintään kaksi kuukautta.

Jos muutostyö vaikuttaa naapureihin rakenteellisesti on hallituksen sekä isännöitsijän tehtävänä on ilmoittaa muutoksesta heille. Tämän jälkeen naapurit voivat harkita, onko heillä mahdollisuus puuttua remonttiin. Remontintekijän pitää itsekin ilmoittaa naapureille suunnittelemastaan remontista ja työn aiheuttamasta haitasta.

Tutustu oppaaseen: Opas kunnossapito- ja muutostöitä koskevasta osakkaan ilmoitusvelvollisuudesta ja ilmoituksen käsittelystä perittävistä maksuista

Yllä oleva linkki avautuu asukasportaaliin (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Jos olet kirjautuneena asukasportaaliin niin linkki vie suoraan ilmoituslomakkeelle

Ohjeistusta remontti-ilmoituksen tekemiseen

Kuvallisen ohjeen remontti-ilmoituksen tekemiseen löydät tietopankin ohjesivulta

Huom! Remonttia ei saa aloittaa ennen kuin taloyhtiö on antanut luvan! Normaali käsittelyaika on 5-10 arkipäivää. Lomakaudella käsittelyaika voi olla jopa 1 kuukausi.

Meillä remontti-ilmoitukset tehdään asukasportaalin kautta. Ilmoitus on sähköinen ja mahdollistaa sen käsittelyn myös sähköisesti.

Jotta voit tehdä ilmoituksen on sinun oltava osakkeenomistaja. Vuokralaisella ei ole oikeutta tehdä remontti-ilmoitusta.

Scroll to Top